Menu Sluiten

Dutch Double Bass Festival met Derrick Hodge (en Dominic Seldis, en John Scofield!)

Het is het enige festival in de wereld waarin de contrabas centraal staat: het Dutch Double bass Festival. Op 29 en 30 oktober vindt dit DDBF plaats in het spiksplinternieuwe Theater Zuidplein te Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

In totaal treden 18 acts op, van jazzbands via pop tot klassiek, met de contrabas en basgitaar in de hoofdrol. Het Dutch Double Bass Festival programmeert een groot aantal acts exclusief voor Nederland.

Derrick Hodge is natuurlijk bekend als bassist van onder meer Robert Glasper en Kanye West. Onder eigen naam nam hij drie albums op, en op Dutch Double Bass Festival komt hij exclusief naar Nederland met zijn nieuwe band.

John Scofield & Dave Holland spelen voor het eerst als duo in Nederland, en exclusief op het Dutch Double Bass Festival. Bassist Dave Holland begon zijn carrière als bassist van Miles Davis en speelde daarna met Chick Corea, Stan Getz en Pat Metheny. Met zijn eigen werk verdiende hij drie Grammy Awards.

Ook gitarist John Scofield werkte met Miles Davis, en met Charles Mingus, Herbie Hancock en Joe Lovano. En ook Sco verdiende onder eigen naam drie Grammy’s.

Maestro-gezicht en Concertgebouworkestbassist Dominic Seldis, jong talent Sasha Witteveen en cabaretier en pianist Mike Boddé kennen elkaar van Podium Witteman. De liefde voor de muziek en contrabas in het speciaal is groot bij de drie. Daarom stellen ze speciaal voor DDBF een programma samen waarin de bas de hoofdrol speelt.

Basgitarist Hadrien Feraud en trompettist Philip Lassiter slaan op het DDBF de handen ineen met een eerbetoon aan Prince. Lassiter was de trompettist en arrangeur van Prince en voor DDBF speelt hij samen met Feraud, bassist voor onder andere Lee Ritenour en Gino Vanelli, Hadrien Feraud, in een mega funky band.

De van zijn band Phronesis bekende Deense bassist Jasper komt naar het festival met zijn nieuwe band Planet B, waarmee hij avontuurlijke akoestische jazzwegen met een boodschap over onze aarde en het klimaat verkent.

En uit de Rotterdamse impro-scene komt Gonçalo Almeida, een zeer veelzijdig artiest die samenspeelt met de groten uit de improvisatie (Chris Speed, Jorrit Dijkstra, etc.) maar ook collabs met dansers, videokunstenaars en poëten organiseert.

Meer info en tickets vind je op de website van DDBF

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »