Menu Sluiten

Drie re-issues Prince op komst

Musicology, 3121 en Planet Earth, drie albums van de in april 2016 overleden Prince komen binnenkort opnieuw uit op cd en vinyl.

Het is de eerste reeks heruitgaven die uitkomen via Sony Music-label Legacy, waarmee de erven-Prince in juni van dit jaar een overeenkomst sloten, om het werk van His Royal Badness opnieuw op de markt te brengen.

De albums komen op 8 februari uit, de LP’s op hoogwaardig paars vinyl. 

De drie platen markeren een episode in Prince zijn leven, waarin hij uit de relatieve, zelfgekozen anonimiteit stapte. Hij had een juridisch gevecht met platenmaatschappij Warner achter de rug, en had een reeks platen uitgebracht die hem geen commercieel succes brachten, en waarmee hij in elk geval een deel van zijn publiek van zich vervreemd had.

Met 3121 keerde Prince glorieus terug, het album kwam op #1 binnen in de Billboard 200.

Sony Music Legacy brengen in de toekomst meer werk van Prince opnieuw uit. Ook zijn video’s worden successievelijk beschikbaar gesteld via zijn eigen videokanaal.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »