Menu Sluiten

Documentaire: 35 jaar Juke Joints

Vijfendertig jaar geleden stond in het vlakke land rond het Zeeuwse Goes de wieg van The Juke Joints, één van de meest aansprekende blues/rock/rootsbands van de lage landen.

Er is geen zichzelf respecterende zaal in Nederland waar dankzij deze band het zweet niet van de muren droop.

Ook in het buitenland zijn The Juke Joints graag geziene gasten. De band trad op in de VS, in Ierland en in Skandinavië, en altijd worden ze teruggevraagd. ’We hebben daar een boel nieuwe vrienden, dus misschien kunnen we weer snel die kant op!’’

De mannen van The Juke Joints zijn nuchtere jongens. Geen poeha. Bij optredens sjouwen ze zelf de spullen het podium op, tikken af, en geven ‘m twee uur lang van katoen. Of ze nou in Appingedam spelen, op een festival in de VS, of op het grootste indoor jazzfestival ter wereld. ‘Wilt u nog een toegift? Hier, komen er drie!’’

Binnenkort reist de band naar het platteland van Herefordshire, Engeland voor het plaatselijke festival, waar The Juke Joints het podium delen met Aynsley Lister en Nine Below Zero.

Vorig jaar bestond de band 35 jaar. Er werd een jubileum-cd en -dvd uitgebracht, 35 Years Of Rock Rollin’ Blues, een fraai visitekaartje van de band die de boogie tot norm heeft verheven.

En Omroep Zeeland, in de persoon van documentairemaakster Margot Schotel, volgde de band voor haar portret This I It, 35 jaar Blues van Zeeuwse bodem, een innemend beeld van een van de fijnste blues ’n boogie bands van ons land.

Deel bericht

Laatste nieuws