Menu Sluiten

Crowdfunding voor jazzfotograaf Ranjani Nirosha

De foto’s van Ranjani Nirosha ademen een magische, theatrale en schilderachtige sfeer. Ze fotografeerde Philip Glass in de Oude Kerk, Yuri Honing tijdens een Candlelight Concert in de Portugese Synagoge en Herbie Hancock in Tivoli Vredenburg.

Ook fotografeerde ze kunstenaar Peter Donkersloot in zijn atelier, en de vier pianisten die Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitvoerden in  de Grote Zaal van het Concertgebouw werden door haar intens en expressief vastgelegd. Ze fotografeerde ook in het Bimhuis en in Q Factory.

Nu is Ranjani in samenwerking met Stichting ROER een crowdfundingsactie gestart bij www.voordekunst.nl om een fotoboek en expositie te kunnen realiseren. Dit fotoboek onderscheidt zich door de intensieve samenwerking met Drukkerij Douma die als ‘maker van mooie dingen’ meewerkt en experimenteert in samenwerking met Ranjani met het afdrukken op bijzondere papiersoorten om speciale effecten te creëren.

Zo wordt het fotoboek een kunstwerk op zichzelf met afdrukken op dik papier, aquarelpapier, parelmoer en metallic naast gewone afdrukken. Kleurenfoto’s en zwart-witfoto’s wisselen elkaar af. De manier waarop instrumentalisten vergroeit zijn met hun instrument weet Ranjani weergaloos in beeld te vangen. Zij heeft een volstrekt herkenbare eigen stijl die opvalt, aanspreekt en wordt gewaardeerd.

Ranjani Nirosha is begonnen als schilder en werkt pas sinds enkele jaren als fotografe. Zij maakt portretten en fotografeert kunstenaars en musici bij voorkeur terwijl ze aan het werk zijn. Zij werkte als fotografe voor JazzNu en gaat als huisfotograaf werken voor de Concertzender.er pianisten die Canto Ostinato van Simeon ten Holt uitvoerden in  de Grote Zaal van het Concertgebouw werden door haar intens en expressief vastgelegd. Ze fotografeerde ook in het Bimhuis en in Q Factory.

Voor meer informatie zie voordekunst.nl/ranjaninirosha

(Foto Ranjani Nirosha)

Deel bericht

Laatste nieuws