Menu Sluiten

Conservatorium Brussel viert feest met John Clayton

Op het Koninklijk Conservatorium wordt 25 jaar onderwijs gegeven in de vakken jazz en latin. Om dat te vieren komt bassist John Clayton spelen.

25 jaar jazz aan het Conservatorium zijn niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Bij de 25e verjaardag van de jazzopleiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel is een jonge generatie opgestaan die met enige achterdocht naar de generatie voor haar kijkt. Die minder voelt voor het standards-repertoire en pop, hiphop en elektronica in de armen sluit. Die geen boodschap heeft aan de norm van de bebop omdat hun leefwereld nadrukkelijk anders is dan die van New Yorkse muzikanten tijdens de oorlogsjaren.

Het Koninklijk Conservatorium verwelkomt die evolutie. Zoals de iconische Amerikaanse saxofonist John Ruocco, sinds midden jaren negentig docent aan onze opleiding, het omschrijft: ‘Het heeft geen zin om naar een nieuwe Charlie Parker te zoeken. Als er iemand met zo’n explosieve creativiteit was gepasseerd, hadden we hem wel herkend én zouden we hem de tools hebben aangereikt om te vertellen wat hij wilde vertellen. Maak je nu maar geen zorgen om de traditie. De traditie maak je vandaag. People sharing music on stage en blijven zoeken: daar gaat het om. De rest zijn details.’

Programma:

5 maart : masterclass & Big Band concert John Clayton

14 maart : Concert David Linx -Diederik Wissels Quartet

Meer info op www.kcb.be

Deel bericht

Laatste nieuws