Menu Sluiten
Chris Potter

Chris Potter op Cutting Edge Jazzfestival

Na de zeer succesvolle editie van vorig jaar strijkt het Haagse ProJazz op 18 november opnieuw neer in Theater De Nieuwe Regentes. Chris Potter Trio ft. Reuben Rogers & Eric Harland (sax, bas en drums) vormen samen de grootste publiekstrekker het Cutting Edge Jazzfestival dit jaar.

 Chris Potter toerde ooit met het bekende popduo Steely Dan en is bekend van samenwerkingen met jazzgiganten als Ray Brown, Paul Motian, James Moody, Kenny Werner, de Mingus Big Band en Dave Holland.

En er is meer! Zoals bijvoorbeeld de jonge internationale band Vitopol. De aardse en bezielde muziek van Marzio Scholten solo op gitaar. En hiphop vermengd met elektronica en stevige jazzgrooves van de zevenkoppige band Greyheads. Het Spoken Saxophone Quartet + 2, oftewel vier saxofonisten, een percussionist en zangeres met loopstation, brengt je in filmische sferen.

Ook deze editie overschrijdt Cutting Edge – verdeeld over maar liefst zes zalen – de grenzen tussen verschillende muziekstijlen en andere kunstvormen. Er is een expositie met portretten van Haagse musici, door fotograaf Maurits van Hout. En Chasing Trane – The John Coltrane Documentary, een filmdocumentaire en eerbetoon aan een van de grootste saxofonisten ooit, John Coltrane. DJ Jazz Min Lau zorgt voor de beats. 

Meer info:hier

Deel bericht

Laatste nieuws