Menu Sluiten

Breda Jazz overweegt klein festival in mei

De organisatie van Breda Jazz Festival is aan het nadenken hoe er, in het weekend van 13 tot en met 16 mei, een klein, veilig festival kan worden gehouden in de binnenstad.

Dat meldt de organisatie op zijn website.

Volgens de organisatie is een regulier jazzfestival geen reële optie. Daarom wordt er op basis van het veiligheidsniveau ‘waakzaam’ bekeken welke mogelijkheden er zijn om optredens te organiseren.

Toegankelijk

Volgens voorzitter Bart Wouters wordt er gekeken naar locaties voor binnen- en buitenconcerten. “De buitenconcerten zorgen tenslotte voor het toegankelijke karakter van ons festival”, zegt Wouters.  Ook moet het mogelijk zijn om locaties af te kunnen sluiten om het aantal bezoekers en de anderhalve meter te kunnen waarborgen. “Veiligheid staat hoog op onze prioriteitenlijst.” Het doel is om eind deze maand de mogelijkheden voor een festival in kleinere setting in kaart te hebben.

1971

De organisatie spreekt momenteel met sponsoren, horecapartners en de Gemeente Breda. Zij vervullen een belangrijke rol in e organisatie van het festival, dat al sinds 1971 bestaat.

“De situatie voor de horeca is schrijnend, als gevolg van corona. Als festival leven we erg mee met deze ondernemers. We zouden het mooi vinden als we met een klein festival voor wat reuring in de stad kunnen zorgen. Daar kan de horeca dan ook zijn voordeel mee doen”.

Vijftigste editie uitgesteld

Het komende Hemelvaartweekend zou oorspronkelijk de 50ste editie van het Breda Jazz Festival zijn gehouden. “Ons 50ste festival willen we uiteraard groots kunnen vieren met iedereen die daarbij wil zijn. Dat schuiven we door naar 2022. We hopen dit jaar een klein festival in de binnenstad te organiseren, aangevuld met bijvoorbeeld streams, om zoveel mogelijk een jazz-sfeer te creëren”, aldus de organisatie.

Op Breda Jazz Festival treden normaal gesproken vele tientallen bands op, in genres die variëren van oude stijl via blues, gospel, latin, soul tot big bands en brass bands. Het festival wordt door duizenden mensen bezocht, en is een van de oudste jazzfestivals van Nederland.
What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws