Menu Sluiten
Ack van Rooyen

Boy Edgar Prijs vanaf 2022 uitgereikt door Fonds Podiumkunsten

Op initiatief van de Stichting Boy Edgar Prijs is de organisatie, selectie en uitreiking van de Boy Edgar Prijs overgedragen aan het Fonds Podiumkunsten. Het prijzengeld wordt verdubbeld tot €25.000. De eerstvolgende uitreiking  vindt pas volgend jaar plaats, een gevolg van de corona-maatregelen.

De prijs is vernoemd naar de Amsterdamse jazztrompettist en bigbandleider Boy Edgar en wordt jaarlijks uitgereikt aan een musicus die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse jazz- en geïmproviseerde muziekscene.

Vorig jaar is de prijs uitgereikt aan trompettist/bugelspeler Ack van Rooyen. Het jaar daarvoor was de Boy Edgar Prijs voor Jasper Blom, en het jaar daarvoor voor Jasper van ’t Hof.

Een overzicht van de prijswinnaar vind je hier.

In 2021 wordt er geen prijs uitgereikt; de concertreeks van de prijswinnaar van 2020, Ack van Rooyen, is vanwege coronamaatregelen uitgesteld naar het najaar van 2021. De eerstvolgende bekendmaking van de winnaar van de Boy Edgar Prijs vindt plaats tijdens het Buma Cultuur’s netwerk- en showcase-festival InJazz in 2022.

Jan Wolkers

Met de overdracht aan het Fonds Podiumkunsten wordt de geldprijs verdubbeld naar € 25.000. Vast onderdeel van de prijs blijft de bronzen wisselsculptuur John Coltrane van Jan Wolkers. Door de prijs onder te brengen bij het Fonds Podiumkunsten blijven de continuïteit en reputatie van de prijs, die internationaal aanzien geniet, behouden, aldus de beide organisaties.

(foto: Nico Brons)

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »