Menu Sluiten

Blueslegende Jimmie Vaughan genomineerd voor Grammy

Het album Baby, Please Come Home van de Texaanse blueslegende Jimmie Vaughan is genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Traditional Blues Album.

De Texaanse gitarist/zanger mag gerust een levende blueslegende worden genoemd. Al meer dan vijftig jaar zit hij in het vak, uiteraard als aanvoerder van de legendarische Fabulous Thunderbirds, waarin hij samen met mondharpist Kim Wilson een aantal zeer gewaardeerde albums maakte. In 1986 stonden de T-Birds onder contract bij Epic, dat de million seller Tuff Enuff opleverde.

Jimmie Vaughan, de broer van de veel te vroeg overleden Stevie Ray, startte een succesvolle solocarriere, die nu een vervolg krijgt met Baby, Please Come Home.

Jimmy Reed

Het album bevat verder tracks van onder meer Jimmy Reed, Fats Domino en T-Bone Walker. De productionele supervisie was in handen van Jimmie Vaughan zelf.

Op Baby, Please Come Home wordt de gitarist/zanger omringd door muzikanten van het hoogste niveau, waaronder Greg Piccolo (Roomful of Blues), Kaz Kazanoff (Ronnie Earl, Hounddog Taylor) en George Rains (Doug Sahm, SR Vaughan). Muzikanten die elkaar al jarenlang kennen, veel samen speelden en elkaar blindelings aanvoelen.

“When I was young I didn’t really pay much attention to categories of music. I just heard what I liked and decided to explore that. And that’s really what I’m still doing.”

De nominatie is niet de eerste die Vaughan krijgt voor zijn werk. In 1990 kreeg hij een Grammy voor Best Contemporary Blues Recording and Best Rock Instrumental Performance. In 1996 ontving zijn RSV Shuffle een onderscheiding als Best Rock Instrumental Performance en in 2001 kreeg zijn Do You Get The Blues een Grammy voor Best Traditional Blues Album. Al acht keer eerder is Jimmie Vaughan genomineerd voor de meest prestigieuze onderscheiding op het gebied van de moderne muziek, vergelijkbaar met de Oscars in de filmwereld.

De 62ste Grammy Awards worden uitgereikt op 26 januari in Los Angeles, en zijn wereldwijd via de tv te volgen.

Deel bericht

Laatste nieuws