Menu Sluiten

Binnenkort: Lokkhi Terra live in Ronnie Scott’s

Lokkhi Terra is zo’n band die je ontdekt in een klein zaaltje op North Sea Jazz en die je de avond van je leven bezorgt. De ingenieuze details verraden dat de muzikanten elkaar haarfijn aanvoelen en de touwtjes strakker in handen hebben dan op het eerste gezicht lijkt.

Dat schreef Jazzism-recensent Peter Schong naar aanleiding van de release van Cubangla, het meest recente album van de Londense band Lokkhi Terra. De band weet van Cubaanse, Jamaicaanse, Afrikaanse en zelfs Bengaalse muziek een adembenemende mix te maken, die het begrip ‘fusion’ verre overstijgt.

En omdat velen van ons snakken naar live muziek, speelt Lokkhi Terra op maandag 8 februari in de fameuze Londense jazzclub Ronnie Scott’s, waar vele jazzgrootheden de band voorgingen.

Miles Davis, Sarah Vaughn en Count Basie, en meer recent Kurt Elling, Cassandra Wilson en Wynton Marsalis stonden al op het podium in Soho.

Op 8 februari is het de beurt aan Lokkhi Terra, en als de tekenen ons niet bedriegen worden wij vergast op een avond vol Afro-Cubaanse muziek zonder weega, waarbij de band op het podium wordt vergezeld door Dele Sosimi, afrobeat-grootheid, die deel uitmaakte van Fela Kuti’s Egypt 90, en later speelde met Femi Kuti.

De stream van de show is gratis te bekijken, maar de liefhebber wordt dringend opgeroepen een donatie te doen, de link daartoe is te vinden op de website van Ronnie Scott’s.  

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »