Menu Sluiten

Binkbeats en vrienden openen So What’s Next? 2019

Met nog eens dertig nieuwe namen is het programma van So What’s Next? 2019 compleet. Het jazz & beyond festival telt meer dan zeventig acts verdeeld over drie dagen, met optredens van grote namen in vaak onverwachte samenstellingen en met veel nieuw talent uit de Verenigde Staten en Europa.

Onder de laatste reeks bevestigingen vind je het gratis toegankelijke showcase programma van zondag 3 november. De samenwerking die het festival heeft met scouts in New York werd dit jaar uitgebreid naar Los Angeles. De West Coast scene rondom key figures als Kamasi Washington en Flying Lotus, is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende jazz hot spots in de wereld. Uit Los Angeles haalt het festival klinkende voorbeelden naar Eindhoven zoals de charismatische zanger Michael Mayo, drummer Myele Manzanza en het duo Fractal Limit.

Niet voor niets wordt het showcase programma geopend met een lezing door de Amerikaanse muziekjournalist Nate Chinen, wiens meest recente boek Playing Changes: Jazz for the New Century wordt gezien als de definitieve gids voor de jazz van de 21ste eeuw.

Op vrijdagavond staat in de prachtig verbouwde Paterskerk de Nederlandse producer, multi-instrumentalist en componist BINKBEATS op het programma. So What’s Next? vroeg hem een bijzonder programma te cureren. Hij nodigde daarvoor zijn muziekvrienden Thus Owls en Niels Broos uit. Een unieke avond dus met als apotheose BINKBEATS’ liveshow, waarin hij meer dan vijftig instrumenten bespeelt.

Voorafgaand aan het programma van BINKBEATS vind je tussen 18.00 en 21.00 uur in de binnenstad op diverse plekken brassbands.

Het zaterdagprogramma in het Muziekgebouw kent twee verschillende tickets. De een is voor het concert van Cécile McLorin Salvant en de ander betreft dat van Snarky Puppy. Kaartkopers voor Snarky Puppy krijgen daarbij als voorprogramma Sirintip, en de bezoekers van Cécile McLorin Salvant hebben Kassa Overall & Sullivan Fortner in het voorprogramma.

Met een ticket voor één van beide concerten kun je daarnaast je eigen route uitstippelen binnen de optredens van Perhaps Contraption, Doppler Trio, Maisha, Ghost-Note, Supernova en Tatiana Parra & Vardan Ovsepian (Fractal Limit) op verschillende podia in het Muziekgebouw. De avond start om 18:30 uur met een optreden in de Stadsfoyer van de Londense brassband Perhaps Contraption.

In de binnenstad kom je op zaterdagmiddag tal van (gratis) optredens tegen in bars, hotels, restaurants en winkels. Naast concerten van onder andere Whiff, Fergus McCreadie, Doppler Trio en Supernova vind je in de stad ook de mobiele DJ’s van Spinkit. Met een mix van hip-hop, funk, world en jazz duiken de DJ’s overal op, begeleidt door spetterende live vocal-, trombone- of sax-cats.

Tijdens de derde festivaldag van So What’s Next? ontdek je het nieuwste opkomende talent uit de Verenigde Staten en Europa. Het showcase programma met zo’n 30 activiteiten focust zich op vertegenwoordigers uit de levendige jazzscene van New York en dit jaar ook Los Angeles. Deze acts vind je op diverse podia als Meneer Frits, Altstadt, Paterskerk, FIFTH NRE, Thomas, Club Rouge, Van Abbemuseum en de Oude Rechtbank. Maak je klaar om hier veelbelovende artiesten uit de Verenigde Staten en Europa te zien zoals James Brandon Lewis, Uruly Quintet, Linda May Han Oh, Sirintip en Kassa Overall.

Timetable en tickets vind je hier 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »