Menu Sluiten

Bijna 40 bands op Prinses Christina Jazz Concours 2019

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december aanstaande barst het Bimhuis in Amsterdam van het jonge jazztalent. In dit weekend vinden de selecties plaats van het Prinses Christina Jazz Concours, dat georganiseerd wordt voor jazzmuzikanten van 12 t/m 22 jaar.

Bijna 36 solisten, duo’s en (big)bands hebben zich ingeschreven. Zij mogen optreden in het Bimhuis voor jury en publiek en maken kans op mooie prijzen. In totaal doen ruim 200 jonge jazzmuzikanten mee.

Publiek kan gratis de selecties bijwonen. Reken op een feestelijke en muzikale sfeer: zoveel jong jazztalent zie je niet vaak bij elkaar!

Deelnemers Sergio (17 jaar, piano) en Tim (19 jaar, drums) hebben veel zin in het jazzconcours. Sergio: ‘Ik deed twee keer eerder mee en vond het erg tof. Het was te gek om in het Bimhuis te spelen en ik heb veel nieuwe muzikanten leren kennen.’ Ook Tim kijkt uit naar zijn deelname. ‘Ik vind het leuk om met muzikanten te strijden op een vriendschappelijke manier. Daarnaast heeft winnen een meerwaarde. Als de muziek goed is, geeft het Christina Concours je een goed podium waarop je nieuw en ander publiek kunt bereiken!’

Prinses Christina Jazz Concours
Het Prinses Christina Jazz Concours wordt eens in de twee jaar georganiseerd en is het enige landelijke jazzconcours voor jonge musici. Deelnemers krijgen na afloop van hun optreden tips en adviezen van juryleden om zich verder te ontwikkelen. Ook ontvang elke deelnemers een certificaat van deelname. De prijzen die worden toegekend zijn gericht op de verdere ontwikkeling van jonge jazzmuzikanten. Finalisten maken bijvoorbeeld kans op een studiereis naar New York, een optreden op het North Sea Jazz Festival of een les bij een bekende jazzmusicus naar eigen keuze.

Kaarten voor de finale zijn te koop via het Bimhuis.

Meer informatie is te vinden op www.christinaconcours.nl.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »