Menu Sluiten

Better Get Hit, nieuw festival in Tilburg

Het nieuwe festival Better Get Hit, op 11 en 12 januari 2019 in Tilburg, biedt plaats aan grote namen en  nieuw talent.  

De organisatie maakt dezer dagen optredens van wereldberoemde artiesten, grensverleggende pioniers, oude bekenden en grote talenten bekend, onder wie Cory Henry, Kim Hoorweg en een Music & Words-serie, waarin muzikanten worden gekoppeld aan schrijvers.

Music and Words
Met een samenwerking tussen grootheden Jules Deelder & Boris van der Lek, schrijfster Christine Otten met het project over de legendarische Last Poets, ‘Olijven moet je leren lezen’ van Ellen Deckwitz & Corrie van Binsbergen, Rinus van der Heijden met Jazz uit Tilburg, Kees van Kooten & Martin Fondse & Remy van Kesteren met een combinatie poëzie en muziek, Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen dragen voor, Mirthe Hartland is ook van de partij. 

Zeldzaam dichtbij

Better Get Hit Festival opent op vrijdag 11 januari met een optreden van Snarky Puppy-toetsenist Cory Henry met zijn trio in de Paradox Tilburg. Een wereldberoemde artiest in een intieme setting, bijgestaan door de Grammy-winnende gitarist Isaiah Sharkey en The Funk Apostles’ drummer TaRon Lockett. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, de voorverkoop start op 29 oktober via Paradox Tilburg.

Nieuwe namen

Op 12 januari is de grote dag in Theaters Tilburg met Michelle David & the Gospel Sessions. De soulsensatie in festivalland van 2018. Michelle David is een Amerikaanse zangeres die in elke noot haar ziel en zaligheid legt. Ondersteund door The Gospel Sessions. gaat ze terug naar de essentie; pure soul rechtstreeks uit het hart. Een andere sensatie is de 18-koppige Nederlandse Soul/Funk/Jazz big band Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos. Met speciale toevoeging Defunkt’s lead zanger en trombonist, Joseph Bowie.

Oude jongens krentenbrood met het legendarische Paul van Kemenade ‘classic’ Quintet. Tijdens de rentree in 2017 omschreven als ‘dit ensemble is een van de beste bands die de Nederlandse jazz ooit heeft gekend’. Jazz-zangeres Kim Hoorweg is inmiddels een grote naam in Nederland en daarbuiten. Haar nieuwe album omschrijft ze als indie-jazz met een synth-touch.  Het markante duo Gil & Megas uit Tilburg is gebombardeerd tot meest beloftevolle hiphop-act ooit uit Tilburg. Samen met T. Dutty vormen ze het geluid van een nieuwe generatie muzikanten. Op Better Get Hit Festival speciale aandacht voor de nieuwe hitmakers.

Talent

Better Get Hit biedt talenten een podium voor een breed publiek. In de serie talentontwikkeling speelt Sanne Rambags met een eigen samengesteld project. Ook de Rijense rapper, ZENO treedt op in deze serie.

Better Get Hit (In Your Soul) is vernoemd naar een compositie van Charles Mingus uit 1959. In deze compositie komen Blues, Soul, Gospel, Jazz op een energieke wijze samen. Precies het gevoel en de boodschap waar Better Get Hit voor staat. Charles Mingus is onlosmakelijk verbonden met Tilburg, of wel twee zielen versmolten in een festival.

Meer info en tickets via bettergethit.com

 

Deel bericht

Laatste nieuws