Menu Sluiten

Benjamin Herman: ‘Platen maken is zenuwslopend’

Het is het laatste nummer van 2022. Traditiegetrouw met de Jazzism Jaarlijst, waarvoor alle medewerkers hun favoriete albums van het afgelopen jaar hebben moeten persen in een lijstje van drie. Geen eenvoudige klus, gezien de grote hoeveelheid platen die dit jaar uitkwam. Wel interessant omdat verschillende albums alweer wat van het netvlies waren verdwenen.

Op de redactie waren we blij verrast dat zowel Jakob Bro als Mary Halvorson meermaals te vinden waren in het overzicht. Met Bro spraken we deze keer over zijn vierdaagse opnamesessie met publiek. Mary Halvorson was heel openhartig over zichzelf en haar muziek. Carlo de Wijs vertelt over de geschiedenis van het hammondorgel. En we hebben een mooi profiel over de invloedrijke George Russell.

Niet te missen in deze editie is Benjamin Herman. Hij deed een paar opvallende uitspraken voor iemand die zoveel platen maakt en met veel mensen samenwerkt. De sympathieke saxofonist nam ruim de tijd voor de speciale Jazzism-fotoshoot. De spontane coverfoto is daarvan een uit een serie die ook bij het interview staan.

Verder in dit nummer: de 80-jarige Philip Catherine, Espen Berg, Maria Mendes en Eliane Elias en nog veel meer.

Jazzism 6 ligt vanaf 9 december

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »