Menu Sluiten

Ben Wendel met supergroep naar Heerlen en Amsterdam

Saxofonist-componist Ben Wendel komt met zijn eigen band naar Nederland. Zijn supergroep bestaat uit zanger Michael Mayo, pianist Shai Maestro, gitarist Lage Lund, bassit Joe Sanders en drummer Ofri Nehamya. Wendels album High Hart kwam uit in 2020. Vanwege de bekende beperkingen is de tour nu pas begonnen. Op 30 oktober is Ben Wendel te zien in Parkstad Theaters, Heerlen en op 3 november staat hij in het Bimhuis, Amsterdam.

High Heart is het 5e album van de Amerikaanse saxofonist en componist Ben Wendel. Het is een persoonlijk statement en reflectie van zijn eigen reis in een complexe maatschappij. Dat uit zich in muziek waarin het minimalisme overheerst en de vindingrijkheid van de musici steeds de aandacht vasthoudt. Een hoofdrol is er voor de luchtige, soepele vocalen van Michael Mayo. Hij buitelt om de saxofoontonen van Ben Wendel heen, daarbij wisselen zanger en saxofonist steeds van rol.

Ben Wendel speelt tenorsax en fagot. Hij componeert jazzmuziek met invloeden van klassiek, funk en hiphop. Ben Wendel is mede-oprichter van de groep Kneebody.

(foto: Josh Goleman)

Deel bericht

Laatste nieuws