Menu Sluiten

Beluister de Rubberband-EP van Miles Davis

In 1985, toen Miles Davis verrassenderwijs was overgestapt van Colubia naar Warner Bros., begon hij met de opnames voor Rubberband. Het album markeerde een radicale ommezwaai, met zijn funk- en soulgrooves, en vocalen van Al Jarreau en Chaka Khan.

 

De sessies vonden plaats in de Ameraycan Studios in Los Angeles, met Reggie Dozier aan de knoppen, en productie van Miles, Randy Hall en Zane Giles. De band omvatte Miles zelf op trompet en keyboard, drie aanvullende toetsenisten, percussie, sax en drums.

Maar de plaat belandde op de plank, Miles Davis ging verder met het even controversiele als memorabele Tutu.

 “It was fat grooves, really funky, Miles talking. It was street and funky and dirty. We didn’t go after writing a great jazz song, Miles wanted the street thing; he wanted the chord changes he wanted to play. The basis was to take it to the street like On The Corner, it was Miles taking more chances,” aldus Hall. 

32 Jaar nadat het album is opgenomen hebben de originele producers minus Davis de titeltrack aangepast aan de moderne tijd. September vorig jaar nodigde zij neo-soul-zangeres Ledisi uit om gastvocalen in te zingen. Deze tracks zijn nu te beluisteren, het art work is van de hand van Miles Davis.

Voor meer info kunt u terecht op milesdavis.com

Deel bericht

Laatste nieuws