Menu Sluiten

Bekijk You Know, de nieuwe video van N∆bou

Bij Jazzism zijn wij al een tijd fan van N∆bou. Dat heeft natuurlijk te maken met de bandleider, Nabou Claerhout, want zoveel jonge vrouwelijke trombonisten zijn er niet. Maar het zou van kortzichtigheid getuigen als we de band niet vooral vanwege de muziek waarderen.

Dankzij de originele line up van trombone, electrische gitaar, contrabas en drums zorgt N∆bou voor een frisse wind door de jazz in de lage landen.

Nabou Claerhout is al een aantal jaren op zoek naar een eigen stem, en in deze video getiteld You Know, en op het gelijknamige album, dat in oktober uitkomt, heeft ze die gevonden.

Eigenlijk wisten we dat natuurlijk al, want al in 2019 verscheen haar debuut-EP Hubert, waarvoor ze genomineerd werd als Jazz Composer Of The Year, bij de zuiderburen.

De band, die verder bestaat uit Trui Amerlinck (bas), Mathias Vercammen (drums) en Roeland Celis (gitaar), zorgt voor een even intiem als weelderig geluid, waarbij sterke ritmiek niet uit het oog verloren wordt.

You Know is, voor zover wij dat nu al kunnen beoordelen, een muzikaal avontuur, waarbij de trombone van bandleider Nabou Claerhout ‘zingt, huilt, pulseert, verhaalt en het hart verwarmt’, zoals ze dat zelf graag uitdrukt. Intrigerend en caleidoscopisch.

You Know van N∆bou verschijnt op 22 oktober via Outnote Records.

Deel bericht

Laatste nieuws