Menu Sluiten

Bekijk de video DiMonGo Special van Montis, Goudsmit en Directie

Ze waren al een tijdje op het podium te zien en te horen, maar nu verschijnt ook het langverwachte  debuutalbum van Montis, Goudsmit & Directie. Taste Of Culture, zoals de plaat heet, bevat tien eigen composities en een bewerking van songs van Stevie Wonder en van Al Green. Ook Jan Akkerman werkte mee.

Taste of Culture wordt op donderdag 5 december gepresenteerd in Paradiso.

Na ruim drie jaar in deze bezetting samen op het podium gestaan te hebben, waarbij ze veelal standards en funky covers speelden, is het trio Montis, Goudsmit & Directie een geoliede machine geworden en besloten ze dat het tijd werd voor eigen nummers.

De heren trokken zich terug in een klooster in Roosendaal, waar ze het grootste deel van Taste of Culture schreven en arrangeerden. Ook coverde het trio op geheel eigen wijze Living For The City (Stevie Wonder) en Let’s Stay Together (Al Green), waarmee ook Tina Turner in 1983 een hit scoorde.

Op het nummer Jan horen we een gitaarsolo van de man aan wie dit nummer werd opgedragen, gitaarlegende Jan Akkerman.

Frank Montis werd thuis als kind al gegrepen door het Hammond-orgel en speelde onder meer bij Jazzinvaders, Delmontis en Gare du Nord.

We kennen Goudsmit van onder andere New Cool Collective en de Ploctones, dezer dagen verschijnt ook het album Go Surfing van Bruut!, waarop Goudsmit gitaar speelt

Allround drummer Cyril Directie speelt al lang met Hans Dulfer, met wie hij vorig jaar het album Duo Dulfer Directie uitbracht. Daarnaast werkte Directie met veel grote namen in de pop en de rock als Kane, Candy Dulfer en Marcus Miller.

Info en speeldata zijn te vinden op montisgoudsmitdirectie.com

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »