Menu Sluiten

Bekijk de nieuwe video van Maite Hontelé

Op 23 november verschijnt het nieuwe album van Maite Hontelé, Cuba Linda. Wij hebben een voorproefje, in de vorm van de video voor Casi Muero, feat. Orquesta Aragón.

 

In co-productie met twee prestigieuze studio’s uit het salsa en latin genre werkte de in Colombia woonachtige Maite Hontelé (Utrecht, 1980) aan haar vijfde studio-album. Cuba Linda werd opgenomen in de legendarische studio’s van Merlin Producciones en Egrem, bekend van onder meer Buena Vista Social Club.

Onder leiding van Latin-Grammy winnende producers Juancho Valencia en Alain Pérez brengt Hontelé een hommage aan de diversiteit van de Cubaanse muziek waarop stijlen als salsa, son cubano, chachachá, salsa ‘urbana’, mozambique, latin-jazz, changuï, en rumba (traditionele Cubaanse folklore) centraal staan.

Voor de opnames van het nieuwe album schakelde Maite de hulp van de crème de la crème van de Cubaanse muziek industrie in. Zo zijn grote namen zoals Gilberto Santa Rosa, Vicente García, Orquesta Aragón, Goyo (bekend van Chocquibtown) en Robertón (Orquesta Los Van Van) te horen op Cuba Linda.

Cuba Linda verschijnt op 23 november.

Deel bericht

Laatste nieuws