Menu Sluiten

Bekijk de nieuwe clip van Shabaka & The Ancestors

Op 13 maart verschijnt het nieuwe album van Shabaka & The Ancestors, We Are Sent Here By History, het debuut van de band op Impulse! Records. De video voor go My Heart, Go To Heaven, biedt een eerste indruk.

In 2016 braken Shabaka Hutchings en zijn Ancestors door bij een groter jazzpubliek, met hun geheel eigen vorm van spirituele jazz.
We Are Sent Here By History is geen opbeurende plaat. Zelf zegt de muzikant: ”Het album is een meditatie over ons aanstaande uitsterven als soort. It’s a reflection from the ruins, from the burning. Maar in tijden van duisternis moeten we een beroep doen op het licht en op het hart.”

Shabaka & The Ancestors onstonden in 2016, toen Hutchings (Londen, 1984), naar Johannesburg (Zuid Afrika) vloog om te spelen met trompetist en bandleider Mandla Mlangeni, die hem in contact bracht met een groep Zuid Afrikaanse muzikanten. Na enkele sessies was Wisdom Of Elders een feit, het debuutalbum.

Deze opvolger is vorig jaar opgenomen in Johannesburg en Kaapstad en is volgens de band zelf meer urgent, donkerder en energieker, en veel meer sociaal bewogen. We Are Sent Here By History is een mengvorm van Afrikaanse en Afro-caribische traditie, en is samengesteld volgens het concept van de griot, de muzikale verhalenverteller annex rondreizende muzikant die in landen van de Sahel een belangrijke rol vervult.

Het eerste album van Shabaka & The Ancestors verscheen op Gilles Petersons Brownswood Recordings, We Are Here By History is het debuut van de saxofonist en bandleider op the house that Trane build.

Shabaka And The Ancestors komen op 29 april naar het Bimhuis in Amsterdam, spelen op 17 mei op Mithra Jazz in Luik en staan op 7 juli op North Sea Jazz.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »