Menu Sluiten

Anderson .Paak, Gregory Porter naar NSJ 2016

De eerste grote namen voor het North Sea Jazz Festival 2016 zijn bekend. Rijzende hiphop-ster Anderson.Paak is één van de opvallendste namen. Verder is er een reunie van fusion-helden Steps Ahead (met onder meer Mike Mainieri en Donny McCaslin), en komen Sabrina Starke en Gregory Porter.

Voor de bluesliefhebbers is er een show van ’the last man standing’, Buddy Guy, al veel vaker een graag geziene gast op het festival. Daarnaast is er een podium voor Snarky Puppy, oudgediende funkateers Level 42 en de zoetgevooisde blue eyed soul van Simply Red.

Ook het concert van gitarist John Scofield met pianist Brad Mehldau en vernieuwende drummer Mark Guiliana is om naar uit te kijken.
Andere grote namen zijn het Branford Marsalis Quartet met als speciale gast jazzvocalist Kurt Elling, en trompettist Christian Scott met zijn band. Toetsenist Chick Corea brengt in het kader van zijn 75e verjaardag een eerbetoon aan zijn helden, zowel akoestisch als elektrisch. Voor de liefhebbers van het steviger bluesrock-werk is Walter Trout ingehuurd, die afgelopen jaar na een levensbedreigende aandoening een opmerkelijk nieuw album produceerde.

NSJ 2016 vindt plaats op 8, 9 en 10 juni in Ahoy te Rotterdam. De kaartverkoop is inmiddels begonnen, de komende tijd worden meer namen bekend gemaakt.

Bekijk hier een opmerkelijk interview dat aanstormend hiphop-talent Anders .Paak recent had met Snoop Dogg.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »