Menu Sluiten

Altsaxofonist Mo van der Does winnaar Conservatorium Talent Award 2019

Mo van der Does, student aan het Conservatorium van Amsterdam, is  winnaar van de Conservatorium Talent Award (CTA) 2019. Afgelopen zaterdag won hij de competitie voor jong jazztalent in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Van der Does krijgt 5000 euro (te besteden aan talentontwikkeling) en een optreden tijdens de komende editie van Jazz in Duketown, die van 7 tot 10 mei in Den Bosch plaats vindt.

De saxofonist kreeg de prijs uitgereikt door Commissaris van de Koning Wim van de Donk, die ook voorzitter is van het Prins Bernhard Cultuurfonds dat dit jaar voor het eerst de CTA ondersteunde.

Mo van der Does is de opvolger van Prashant Samlal, die vorig jaar de CTA in de wacht sleepte. Dit voorjaar verschijnt het debuutalbum van de Amsterdamse saxofonist.

Vakjury
De professionele vakjury bestond dit jaar uit Aad van Nieuwkerk, Bartho van Straaten, Rob Horsting, Sophie Blussé en Benjamin Herman.

De studenten traden een half uur op, en werden  beoordeeld op speltechniek, improvisatie, overtuigingskracht, creativiteit en presentatie.

,,De jury houdt van de traditie van jazz waarin nog zoveel mogelijk is, maar net zoveel houden we van relevante ontwikkelingen en originaliteit. We zijn onder de indruk van wat Mo van der Does heeft laten horen, maar we zijn ook heel benieuwd naar wat er nog mogelijk is buiten die traditie, naar het eigentijdse dat we nog ogen verwachten van de winnaar van de Conservatorium Talent Award 2019, ‘’ aldus het juryrapport.

Jazz in Duketown is in 2012 gestart met deze competitie voor jong jazztalent. De deelnemers  volgen allemaal een bachelor – of masteropleiding aan één van de Nederlandse conservatoria en zijn als talent door hun opleiding aangemeld.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »