Menu Sluiten

Alles in het teken van de gitaar op Bridgefestival Eindhoven

Op het nieuwe muziekfestival in Eindhoven dat vandaag 10 mei begint, staat alles in het teken van de gitaar. Alle genres komen aan bod; klassiek en blues, rock en pop, flamenco en jazz.

Donderdagavond staan 3 jazzgitaristen op het podium van Muziekgebouw Eindhoven. Martijn van Iterson, Reinier Baas en Richard Hallebeek zijn uniek in hun benadering van jazz en spelen jazzgitaar met vuur. Naast solowerk spelen ze samen met een geweldig band.

Op vrijdag 12 mei kun je op diverse locaties in de binnenstad liveoptredens bijwonen. Met onder meer Ella Zirina, Dans Dans, Michiel Stekelenburg met Trio Onoda en Montis, Goudsmit & Directie

Zaterdagavond speelt gitaarlegende Steve Vai met het Metropole Orkest. Dat concert is al uitverkocht, maar hier kun je luisteren naar de Jazzism Podcast van Co de Kloet waarin Vai lijkt te lonken naar jazz.

Guitar Convention

Tijdens het festival zijn er volop workshops, masterclasses, een omvangrijke Guitar Convention (beurs), huiskamerconcerten, lunchpauzeconcerten, een talkshow en educatie-onderdelen georganiseerd. Dat alles onder de noemer van innovatie, educatie, participatie, inclusie en gitaar.

Meer info vind je hier

 

Deel bericht

Laatste nieuws