Menu Sluiten

Alessandro Fongaro wint Erasmus Jazz Prijs 2014

Bassist Alessandro Fongaro (Italië, 1991) is uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2014. Aan deze prijs voor de beste jazzstudent van Codarts Rotterdam is een bedrag verbonden van € 3.000.

Volgens de jury – Hans de Lange, Jaïr Tchong en Kars Veling – is Alessandro een echte bandleider met enorm veel aandacht voor de sound van de bas. Zijn set was avontuurlijk en zorgde ervoor dat de jury “op het puntje van zijn stoel zat”. “Een solo van Fongaro is als een roman die je wilt uitlezen”.

De Erasmus Jazz Prijs is negentien jaar geleden door Codarts (voorheen Rotterdams Conservatorium) en de Stichting Vrienden van Codarts geïntroduceerd om jong jazztalent een duw te geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscène.

Alessandro nam het tijdens de finale van de Erasmus Jazz Prijs in een volle E. Flipse Zaal van de Doelen op tegen Yoran Aarssen (saxofoon) en Willem Romers (drums). Alessandro, Yoran en Willem traden ieder op met een eigen band.

Alessandro over zijn muziek ‘Het gaat mij vooral om sound. Die moet zich ontwikkelen. Luister maar naar muzikanten als Reinier Baas of Stefan Lievestro, mijn docent. Dat zijn grote voorbeelden voor mij.’

De inmiddels prestigieuze Erasmus Jazz Prijs bleek een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jonge jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Dimitar Bodurov, Jasper van Hulten, Jasper van Damme, Mark Schilders, Stephanie Francke en Niek de Bruijn. Zij zijn nu gevestigde namen in het Nederlandse jazzlandschap.

Deel bericht

Laatste nieuws