Menu Sluiten

Aandacht voor Chet Baker tijdens Red Light Jazz in Amsterdam

In de lobby van NH Collection Barbizon Palace Hotel in Amsterdam is momenteel een Chet Baker-expositie te zien, met foto’s van Paolo Gant, platen en andere memorabilia.

Het Barbizon Palace Hotel ligt op een steenworp afstand van de plaats waar Chet Baker precies 30 jaar geleden uit het raam viel, Hotel Prins Hendrik.

Curator van de expositie is Jeroen de Valk, de biograaf van Chet Baker. Onlangs verscheen bij uitgeverij Aspekt een Engelse vertaling van de biografie  ‘Chet Baker, his life and music’.

De vrij toegankelijke expositie duurt 2 maanden en is onderdeel van Red Light Jazz 2018.

Vrijdag 1 juni om 14.00u is de lobby van het Barbizon Palace het decor voor het openingsconcert van Red Light Jazz 2018. Dan speelt daar het Edu Ninck Blok Quartet feat. John Engels. Trompettist Edu Ninck Blok en drummer John Engels werkten met Chet op de podia en in de studio. Chet’s biograaf Jeroen de Valk is de bassist. Het kwartet wordt gecompleteerd door gitarist Hans Knapp.

Vrijdag 1 juni wordt in het Casablanca Variété Theater op de Zeedijk van 17.00 tot 18.00 de documentaire “Chet Baker, the Last Days” vertoond van de vorige maand overleden regisseur Willem Ouwerkerk. De film is in 1990 gemaakt in opdracht van de Wereldomroep en in 1991 uitgezonden door de publieke omroep tijdens het programma ‘Zomerjazz’ van de NOS. 

Over de documentaire

Zaterdagmiddag 2 juni brengt jazz-zangeres Fay Claassen om 14.00 in het TOBACCO Theater een eerbetoon aan Chet Baker. Zij brengt in een speciale matinee-voorstelling nummers ten gehore van haar bekroonde dubbel-CD Two Portraits Of Chet Baker.

Zaterdag 2 juni van 17.00 tot 18.00 wordt in het Casablanca Variété Theater op de Zeedijk de documentaire “Chet Baker, the Last Days” voor de tweede en laatste keer tijdens Red Light Jazz 2018 vertoond.  

Trompettisten die op Red Light Jazz 2018 spelen, zoals Saskia Laroo, Michael Varekamp, Tom Browne, Philip Harper, Ian Cleaver, Michael Simon, Menno Daams en vanzelfsprekend Edu Ninck Blok, zullen ieder op hun eigen wijze Chet Baker herdenken.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »