Menu Sluiten

Jazz Not Jazz top 10, luister naar Prince, Tijn Wybenga en Hiatus Kaiyote!

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier.

Met recht op 1 staat Nine. Dit derde album van het Londense collectief Sault klinkt aantrekkelijk door de mix van afrobeat, Caribische klanken, hiphop en r&b met teksten over ongelijkheid en racisme. Let op: het album is slechts tot 2 oktober te koop of te streamen!

Hiatus Kaiyote is terug met Mood Valiant waarop stuwende inventieve ritmes. Pakkend en relaxt.

Met zijn grote ensemble AM.OK verweeft componist en dirigent Tijn Wybenga op Brainteaser improvisatie en compositie door middel van elektronica en samples.

Kinfolk 2 is het tweede album uit de trilogie van drummer Nate Smith. Hij mengt de invloeden uit zijn jeugd (Living Colour, Fishbone, Prince) met moderne jazz vol improvisatie.

Het instrumentale Septet vindt haar oorsprong in een liveoptreden in The Blue Whale en heeft een Braziliaans sausje. Inspiratie haalt John Caroll Kirby bij Hancocks Head Hunters en Miles’ fusionbands in de jaren 70.

Op 6: Meestergitarist Julian Lage weet op Squint traditionele jazz uitstekend te mengen met snufjes van andere genres. De uitvoering met bassist Jorge Roeder en drummer Dave King is van een hoog technisch niveau.

Op het dubbelalbum Idiom brengt saxofoniste-fluitiste Anna Webber jazz samen met hedendaagse klassieke muziek.

Welcome 2 America werd in 2010 opgenomen door Prince en is niet eerder uitgebracht. De songs weerspiegelen zijn hoop en dromen.

Het debuutalbum Yellow van Emma-Jean Thackray staat vol eigen composities met een dansbaar soul- en jazzfusion-gevoel.

Afsluiter is deze keer Leon Bridges die de retro-soul op Gold-Diggers Sound achter zich heeft gelaten. Op dit album ingetogen jazz en gitaarwerk; zijn eigen versie van r&b, met soul en hiphop-touches.

Deel bericht

Laatste nieuws