Menu Sluiten

Jazzism Podcast 7 met Al Jarreau

In deze Jazzism Podcast gaan we terug naar 2012. In dat jaar trad Al Jarreau op tijdens North Sea Jazz in Den Haag. Onder het genot van een goed glad rode wijn deelt de zanger een aantal levenslessen met Co de Kloet. ‘You have to see it!’

Op 12 maart 1940 werd Alwin Lopez Jarreau geboren in Milwaukee, Wisconsin. De zoon van een dominee en een kerkpianiste bleek bovengemiddeld intelligent. Hij studeerde in 1964 af aan de Universiteit van Iowa. Daarna verhuisde hij naar San Francisco en werkte overdag in de arbeidsre-integratie. Als psycholoog moest hij mensen met problemen begeleiden en zorgen dat ze konden terugkeren in de maatschappij. Iedere avond trad hij op in jazzclubs. Hij was de zanger van een geweldig bandje met zijn vrienden George Duke en gitarist Julio Martinez. Samen met de laatste verhuisde Jarreau naar Los Angeles waar zijn zangcarrière echt van de grond kwam.

In 1977 verscheen zijn debuutalbum We Got By. De zanger was toen al 36 jaar en zijn levenservaring heeft hem geholpen de juiste keuzes te maken. Zijn grootste hit is ongetwijfeld Roof Garden, op de hielen gevolgd door We’re In This Love Together.

In 2008 ontving Al Jarreau de Edison Life Time Achievement Award in Eindhoven en waar hij optrad met het Metropole Orkest. Hij overleed op 12 februari 2017.

Foto: Courtesy of Al Jarreau.com

Deel bericht

Laatste nieuws