Menu Sluiten

“Met blijdschap kom je overal”

Zo af en toe dient zich een nieuwe groep aan die op werkelijk alle vlakken opvalt. Een fantastische zangeres, zinnige teksten en een uiterst hechte en retestrakke begeleiding. Een band als Rohey, met zangeres Rohey Taalah.

De muzikanten wonen in Oslo, Taalah in Trondheim, omdat ze daar studeert: “Ik studeer nog een jaar parttime voor muziekleraar, daarna verhuis ik ook naar Oslo. Dat is natuurlijk veel handiger. We zijn niet alleen muzikaal een hecht viertal, ook daarbuiten. Iedereen draagt zijn steentje bij. Maar het grote nieuws is nu dat we wereldwijd getekend zijn door het Nederlandse Good Music Company, waar onder meer Snarky Puppy groot werd.” 

Complimenten
Taalah is als zangeres al zo’n beetje met alle groten vergeleken. Op Tell Me doet ze bijvoorbeeld denken aan Badu, op My Dear aan Winehouse, maar ook namen als Nina Simone, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald en Jill Scott zijn al gevallen. Taalah: “Ik beschouw al die vergelijkingen als complimenten. Zelf luister ik werkelijk naar alle soorten muziek en verwerk elementen daaruit in mijn eigen stijl.”

Plannen voor de toekomst? Taalah: “Het gaat hard nu, we hebben veel spannende optredens voor de boeg. Persoonlijk wil ik blijven groeien als muzikant en als componist. Maar wát ik ook doe, het moet vooral happiness opleveren voor mijzelf. Tuurlijk, zonder geld kan niemand leven, maar met geld kom je maar op één plek. Met blijdschap kom je overal.”

Lees het complete interview in de nieuwe Jazzism.

Deel bericht

Laatste nieuws