Menu Sluiten

Ledisi: nieuwe album Let Love Rule

Ledisi – Let Love Rule (Verve) Let Love Rule is het nieuwe album van de Amerikaanse r&b-zangeres Ledisi. Hierop benut ze haar karakteristieke soepele stem maximaal. Krachtige ballads met vioolintro wisselt ze af met een meer hedendaagse benadering van de nummers. Je voelt de soul er altijd doorheen.

Dit is het zevende studioalbum van Ledisi. Ze werkte opnieuw samen met producer Rex Rideout. Samen schreven ze vier nummers. “Het was heel zwaar om dit album te maken”, vertelt Ledisi. “We werkten er twee jaar aan omdat we zochten naar de perfecte nummers. De teksten en de muziek moeten de tand des tijds kunnen doorstaan.” tekst gaat verder onder de video

Shot Down

Van de vijftien tracks zijn er drie intermezzo’s. I Choose Today leidt het nummer Shot Down in met “I choose today, tomorrow is not promised, today is where everything is happening.” De tekst en de titel zijn uitgesproken heftig en gaan over de ontberingen die de Afro-Amerikanen nog altijd moeten doorstaan. “Black lives only matter on certain days.” Het lome ritme en de gospelbenadering van de tekst maken het een heel lekker luisternummer.

Duet

Alhoewel het album wat naargeestig begint, verandert de stemming al snel naar het bekendere r&b-gevoel. Here is op Ledisi’s lijf geschreven wanneer ze uithaalt met haar bekende smekende vocalen. Naast een duet met BJ the Chicago Kid zingt Ledisi met John Legend een energiek r&b-nummer. Misschien overstijgt dit album The Truth uit 2014 niet, Ledisi is by far wel een van de beste r&b-zangeressen ter wereld. Dat heeft ze opnieuw bewezen met Let Love Rule.  

Deel bericht

Laatste nieuws