Menu Sluiten
Valvetronic

Valvetronic

Before The Dawn
Eigen beheer
Jazz/Dance
De conservatoria van Rotterdam en Amsterdam leveren met grote regelmaat jong talent af dat uitstekend in staat is om zichzelf op de jazzkaart te zetten. Festivalgangers in Nederland hebben waarschijnlijk al kennis gemaakt met Valvetronic, een twaalfkoppig gezelschap vol blazers en percussionisten dat jazz wil combineren met electronische dance en hiphop. Dat laatste element is op deze debuutplaat ondergeschikt, althans het spoken word-element, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de uiterst aanstekelijke, dansbare muziek die Valvetronic de luisteraar in twaalf tracks voorschotelt. Dat er van de twaalf bandleden tien blazers zijn, in een range die varieert van sousafoon tot altsax en drie (!) trompettisten, draagt er aan bij dat het geluid van Before The Dawn zeer afwisselend, bijzonder trefzeker, en vooral overtuigend is. Het bezoeken van een live show strekt tot aanbeveling.
Dietmar Terpstra

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »