Menu Sluiten
Tony Overwater - Atzko Kohashi

Tony Overwater – Atzko Kohashi

Crescent
Jazz in Motion
jazz
Bij ons in het dorpscafé wordt regelmatig een ‘bluesmatinee’ gehouden. Paar keer meegemaakt, altijd vreselijk. Harde rock met wat akkoorden die zijn komen overwaaien. Volgens Atzko Kohashi (piano) en Tony Overwater (bas) lijkt het gevoel voor de blues weg te glijden, zeker uit de Europese jazz. Die troostende blues feeling troffen ze altijd aan in de muziek van John Coltrane. ook als die een ballad speelde als What’s New. Op dit album proberen ze er iets aan te doen met vier Coltrane-composities (Wise One, Lonnie’s Lament, Crescent en Mr. Syms) en wat stukken waar hij zijn stempel op zette. Verder nog een eigen compositie van Overwater (De Boot), twee composities van Charlie Haden (Nightfall en Our Spanish Love Song) en een minder courante ballad uit het vroege repertoire van Sinatra, As Long As There’s Music. De algemene stemming is meer melancholiek-impressionistisch dan bitter en gelaten.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »