Menu Sluiten
Théo Girard

Théo Girard

Pensées Rotatives
Discobole Records
Jazz
Bassist Théo Girard loopt al twee decennia mee in de Franse jazz- en improscene, maar kreeg in 2017 grotere bekendheid met zijn trio-album 30YearsFrom met trompettist Antoine Berjeaut en de Britse drummer Seb Rochford, hier een onmisbaar ritmisch baken. Het drietal vormt de kern van deze vijftien personen tellende band met vier trompettisten, vier altsaxofonisten en vier tenorsaxofonisten. De blazers worden ingezet als modules of individuen, op het podium letterlijk rond het trio cirkelend. Dit is een opname van een concert tijdens Jazz Sous Les Pommiers van 2019. De verleiding is groot om allerlei buitenissige dingen te doen met zo’n grote bezetting, maar Girard houdt het simpel en overzichtelijk. Ook al is het solowerk wat wisselvallig, het geaccidenteerde parcours dat het collectief aflegt vormt juist deel van de aantrekkingskracht.
Ken Vos

Deel bericht

Laatste recensies

GREG OSBY

GREG OSBY

Minimalism Inner Circle Music Jazz Het is alweer een tijdje geleden dat de Amerikaanse saxofonist Greg Osby van zich liet horen. De veelzijdige virtuoos (*1960)

Lees verder »
Jasper Somsen

Jasper Somsen

Invites Paul Van Der Feen & Bert Van Den Brink Challenge Records Jazz Wat speelt bassist Jasper Somsen een mooi ingetogen solo in het openingsnummer

Lees verder »