Menu Sluiten
The Weight Band

The Weight Band

Live Is A Carnival
Must Have/Continental
Americana
Een coverband maakt doorgaans geen schijn van kans op een recensie, maar The Weight Band is andere koek. Deze heren hebben alle vijf indertijd met leden van The Band gespeeld, en nu houden ze de herinnering levend. Het zijn stuk voor stuk voortreffelijke muzikanten, die op hun debuut studioalbum uit 2018 al respect afdwongen met eigen composities die als The Band klonken. Maar live coveren ze wél aardig wat succesnummers van ze (waaronder Kingdom Come, Stage Fright, Rag Mama Rag, Ophelia, Life Is A Carnival en uiteraard The Weight), getuige dit zojuist verschenen livealbum. In ruim 72 minuten komen veertien tracks langs in een prima sfeertje, waarbij Robbie Robertson wordt vertolkt door Jim Weider en Garth Hudson door Brian Mitchell. Rick Danko leeft voort als Albert Rogers, Richard Manuel als Matt Zeiner en Levon Helm als Michael Bram. Eindconclusie: de naam van het label klopt!
Sjeng Stokkink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »