Menu Sluiten
Teus Nobel Liberty Group

Teus Nobel Liberty Group

Pleasure Is The Measure
PIAS
Jazz
Trompettist Teus Nobel bracht april dit jaar Tanto Amor uit met repertoire van Ivan Lins. Nu is er een nieuw album, live opgenomen in Paradox, Tilburg. Zijn Liberty Group bestaat uit pianist Alexander van Popta, bassist Jeroen Vierdag en drummer Tuur Moens. Alledrie hebben ze gecomponeerd voor dit album. Van Popta’s compositie Merino begint met Nobels karakteristieke spel op de bugel terwijl de door Teus geschreven openingstrack Wabi Sabi begint met bas en drums. De dynamiek is grandioos. Goed is Jeroen Vierdags Bobbypump dat start met zijn licht groovende bas. The New Prehistoric Monster Spacemonster Gamogedora van Van Popta heeft een sterk verhalend karakter. Tuur Moens laat in zijn bijdrage Comboio horen wat een inventieve drummer hij is. Van Popta en Nobel vullen zijn groovende, ingehouden ritmiek aan met stijlvolle harmonieën.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »