Menu Sluiten
Steven De bruyn & Jasper Hautekiet

Steven De bruyn & Jasper Hautekiet

Aanhou Geraas Maak
El Fish Records
Jazz
Mondharmonicaspeler Steven De bruyn en bassist Jasper Hautekiet spelen al jaren samen. De titel van hun duo-plaat Aanhou Geraas Maak is afkomstig van dichter Alfred Schaffer en is een oproep om altijd creatief te blijven, ook in moeilijke tijden. De muziek is bedoeld als antidotum en is opgewekt van toon. De instrumentatie is een stuk breder dan op het eerste gezicht lijkt. De bruyn is te horen op diverse soorten mondharmonica’s en doet de elektronica. Hautekiet bespeelt Fender Rhodes en percussie. Met behulp van loopers, delays en gruismicrofoons zijn gelaagde stukken ontstaan. Letterlijk lawaai valt er niet te horen. Wel mooie melodieën, ontspannen ritmes en afgewogen, boeiende elektronica. De mondharmonica klinkt vaak niet zoals we dat gewend zijn. Een bijzonder album met een sterk filmisch karakter, waarin je je prettig kunt onderdompelen.
Mathijs van den Berg

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »