Menu Sluiten
Steely Dan

Steely Dan

Northeast Corridor: Steely Dan Live Donald Fagen – The Nightfly Live
Geffen/Universal
Jazz/Rock
Dan-fans kunnen hun hart ophalen met deze dubbelrelease. Al krijg je op Northeast Corridor alleen Donald Fagen, want Walter Becker (1950-2017) was ten tijde van deze liveopname uit 2018 al overleden. De band weet zich wel raad met het jazzgeöriënteerde werk. Maar het vroegere werk, toen Steely Dan nog een rockband was, blijft een beetje tam. Wie Steely Dan live in optima forma wil horen, kan beter Alive In America beluisteren. Fagens soloalbum The Nightfly (1982) komt beter uit de verf. Het gestroomlijnde album klonk als een machine en de perfectie leek onmogelijk live te reproduceren. Fagen en vaste producer Gary Katz slagen er wonderwel in de strakheid van de studio te behouden en met spaarzame solo’s tóch extra kleur toe te voegen. De knappe balanceeract zal zowel de rekkelijken als de preciezen bekoren.
Peter Schong

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »