Menu Sluiten
images_a8d0dd35ac3aeaea0c447d40f598ed01

Frank Sinatra

Met weemoedige muziek begint de Overture van het concert dat Frank Sinatra op 7 oktober 1974 gaf in Philadelphia. Vlak daarna barsten orkest (van Woody Herman) en zanger uit in een uitgelaten versie van The Lady Is A Tramp, in een toen nieuw arrangement van jazzman Billy Byers.

Sinatra was het jaar daarvoor teruggekomen van zijn besluit om met zijn vak te stoppen, en promotor Jerry Weintraub had daarom een tournee aan de oostkust georganiseerd. Die mondde uit in een concert in Madison Square Garden waarvan ook een tv-special (The Main Event) werd gemaakt. Een van die optredens was in Philadelphia, en snippers van dat concert – zoals de intro van I Get A Kick Out Of You – kwamen nadien ook op het album The Main Event. Dit Philly-concert is niet eerder uitgebracht, dus voer voor verzamelaars. Het is de tweede schijf van dit pakketje van drie live-concerten waarin we ook een optreden in 1966 in The Sands Hotel met Count Basie en Quincy Jones aantreffen (een andere avond dan de beroemde plaat Sinatra At The Sands). De derde cd is van 24 oktober 1987 in Dallas. Intrigerend te horen hoe de stem knoestiger werd maar de performance even sterk bleef.

Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Mòs Ensemble

Mòs Ensemble

Behind The Marble W.E.R.F. Records Jazz Met hun debuutalbum Limbs raakte het Gentse Mòs Ensemble twee jaar geleden een snaar. Het collectief viel op doordat

Lees verder »
Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »