Menu Sluiten
Siu Tin Chi

Siu Tin Chi

Unspoken
Zennez Records
Jazz
Als kind droomde zij dat zij in de woestijn rent, zo hard dat zij opstijgt en door de lucht vliegt. Zij bereikt de bergtop en overziet haar leven, haar jeugd, de afgelegde weg. In de verte een Hollands winterlandschap. Melancholie. Verhalende muziek als verbinding, waar het woord verdeelt. Pianist Siu Tin Chi kwam van China naar Rotterdam. Zoals alle pianisten uit het verre oosten genoot zij een klassieke opleiding. Haar muziek is een lyrische, dynamische mix van euro-jazz en neo-klassiek, waarin geen ruimte is voor rauwe randjes, voor dissonante alteraties. Jazz, maar zonder de blues of swing van weleer. In haar combo nodigt Chi enkele jonge virtuozen uit, die zich in haar filmische muziek als een vis in het water voelen. Bassist Ildo Nandja, drummer Martin Hafizi en de diepzinnige rietblazer Loek van den Berg begeleiden ruimtelijk en pakken als solisten op integere wijze hun moment.
Storm Bakker

Deel bericht

Laatste recensies

GREG OSBY

GREG OSBY

Minimalism Inner Circle Music Jazz Het is alweer een tijdje geleden dat de Amerikaanse saxofonist Greg Osby van zich liet horen. De veelzijdige virtuoos (*1960)

Lees verder »
Jasper Somsen

Jasper Somsen

Invites Paul Van Der Feen & Bert Van Den Brink Challenge Records Jazz Wat speelt bassist Jasper Somsen een mooi ingetogen solo in het openingsnummer

Lees verder »