Menu Sluiten
Selwyn Birchwood

Selwyn Birchwood

Living In A Burning House
Alligator/V2
BLUES
Sinds zanger-gitarist Selwyn Birchwood in 2013 de International Blues Challenge in Memphis won, verwierf de inmiddels 35-jarige bluesman uit Florida snel reputatie. Voor deze cd heeft hij zijn vaste bezetting (sax/bas/drums) uitgebreid met hammondorgel, in de dertien zelfbedachte songs zit meer rauwe rock dan voorheen. Pas verderop bedient hij zijn bluesklanten. She’s A Dime is jazzy blues waarin Birchwoods vaste saxofonist Regi Oliver een fraai decor van bariton-, tenor- en altsax neerzet en Birchwood relaxt soleert. Zijn gitaarpartij vloeit uiteindelijk over in een baritonsaxsolo. Spannend is ook Mama Knows Best, dat begint als klassieke shuffle en achtereenvolgens in tempo’s wisselt naar slow blues, uptempo, opnieuw shuffle, terwijl voor de afrondende turnaround onverwacht een akoestische gitaar opduikt. Diunna Greenleaf vertolkt de rol van ‘mama’, die niet onder de indruk blijkt van zoonliefs nieuwe scharrel.
Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »