Menu Sluiten
Ronald Snijders

Ronald Snijders

70
Eigen beheer
Jazz
Fluitist Ronald Snijders heeft met 70 een gevarieerd album uitgebracht, met nieuw werk maar ook eerder uitgebrachte nummers. Hij viert zijn zeventigste verjaardag, maar ook dat hij in de jaren 70 vanuit Suriname naar Delft kwam. De openingstrack Yes We Can, opgedragen aan Obama, wordt gekenmerkt door een flitsende fluitsolo over een funky groove. Aan zijn weergaloze Tribute To Chick Corea heeft hij piano toegevoegd. Veel instrumenten speelt Snijders zelf, niet alleen fluit maar ook samen met Walther Muringen trompet in The Back Of The Sunflower. Met drummer Olaf Keus in de Braziliaanse jazztrack Runaway, met bassist Leslie Joseph in Like The Movies en met Hermine Deurlo in African Love. Uiteraard ontbreekt de kaseko niet. Erg mooi is Ba Wiriam. Het album sluit fraai af met de oude track Soul Believer met zanger Kenneth van Leeuwarde.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »