Menu Sluiten
RL Boyce + Band Of Heysek

RL Boyce + Band Of Heysek

Juke My Joint
Xango Music
Blues
Band Of Heysek (BOH) is een ondernemend Tsjechisch bluesrock-trio, dat in 2017 en 2019 al albums uitbracht, maar het is toch vooral RL Boyce uit Como, Mississippi die ons hier tot recenseren noopt. BOH tourde in 2018 al door Amerika, en deed daar allerlei contacten op die hen deed besluiten een opnamesessie samen met RL Boyce (gitaar, zang) en Kenny Brown (gitaar, slidegitaar) te organiseren in het hart van de blues: Mississippi. RL Boyce sloeg alle voorbereide ideeën van BOH in de wind en ging zijn eigen gang, zodat acht uur later dit compleet geïmproviseerde album was geboren. Boyce roept herinneringen op aan John Lee Hookers boogie en Fred McDowells intimiteit. Hij bezit die specifieke meelijwekkende zangstijl die we ook van Skip James kennen, zij het met een lager stemgeluid. De spontaniteit van deze acht analoog geregistreerde tracks is treffend, blues pur sang, verreweg de beste daad van BOH tot op heden.
Sjeng Stokkink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »