Menu Sluiten
Raoul van der Weide / Henk Zwerver

Raoul van der Weide / Henk Zwerver

Modèles Volatils
Casco Records/ToonDist
Jazz
Een update van de Amsterdamse improscene. Bassist Van der Weide heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een hulpmiddelenvirtuoos. Dat wil zeggen dat hij steeds gerichter objecten uitzoekt om de klankrijkdom en attaquevormen te verbreden. Vooral met de flexibel ingestelde gitarist Zwever komen die verschillen tussen die meest harde voorwerpen tot hun recht. Juist dat ene zachtjes geïntoneerde stuk zonder die hulpmiddelen krijgt de titel Manières De La Main mee. In de andere improvisaties heeft de contrabas juist veel meer het karakter van een gestemde trom, haast een talking drum. Omdat ook Zwerver graag op zijn tijd gevarieerd schraapt, maakt dat de luisteraar ook visueel nieuwsgierig. Wat het album zo prettig maakt om te beluisteren, is de enorme collectieve levenslust die de stukken suggereren. Die exotische klanken worden dan haast vanzelfsprekend. Het langste stuk, Mimétisme, is ook het meest representatieve.
Ken Vos

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »