Menu Sluiten
Marta Arpini

Marta Arpini

I Am A Gem
DOX
Jazz/pop
Singer-songwriter Marta Arpini (Crema, Italië, 1994) studeerde jazzvocalistiek in Milaan en voltooide die opleiding met een master aan het Amsterdamse conservatorium. In 2019 maakte ze het album Forest Light, dat een Edison-nominatie kreeg. Ze woont nu in Amsterdam en maakte in juli 2021 dit album onder toezicht van drummer/producer Mark Schilders, met steun van de Keep An Eye Foundation. Tien songs, allemaal door haarzelf gecomponeerd en van tekst voorzien. We horen haar eigen eigen kwartet (met onder meer pianist Adrian Moncada en gitarist Massimo Imperatore), aangevuld met een reeks gasten. Daarbij ook trombonist Charalampos Chronis, altsaxofonist Jose Soares en multi-instrumentalist Sanne Huijbregts. In Studio Exalto in Haarlem speelden ze stukken als The Same Way, Frogs (in drie delen), Strambini en Belly Of The Monster. Teksten die ertoe doen, mooi geconstrueerde sound, intieme storytelling.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »