Menu Sluiten
Mark Lockheart

Mark Lockheart

Dreamers
Edition Records
Jazz
Mark Lockheart is een saxofonist met vele muzikale kleuren. Als drijvende kracht achter revolutionaire Britse bands als Loose Tubes en Polar Bear maakte hij indruk, net als in Malija, het trio met bassist Jasper Hoiby en pianist Liam Noble. Hij componeerde muziek voor orkest en speelde studiosessies met Radiohead. Lockheart zoekt de diepte. Zijn nieuwe album Dreamers is daar geen uitzondering op. Van vervreemdende stukken als The King Of The World en Dream Weaver tot lekker stevige groovy stukken als Gangster Rat en het magische Fluorescences en het ingetogen Sixteen overtuigt Dreamers optimaal. Dreamers is een overweldigend goed album waarop Lockheart de jazz flink opschudt. Met Herbert, Smith en vooral Galvin weet hij met avontuurlijke composities met vrijheid en een fascinerende bandgeest nieuwe hoogten te bereiken.
Dick Hovenga

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »