Menu Sluiten
Malford Milligan & The Southern Aces

Malford Milligan & The Southern Aces

I Was A Witness
Royal Family Records/Suburban
SOUL
Na het magistrale Life Will Humble You (2018) had Malford Milligan tijd voor introspectie. Die leverde stof op voor een album waarin hij de officiële rassensegregatie in Amerika linkt aan de roerige tijden in zijn thuisland. Verpakt in een selectie prachtsongs geschreven met zijn Southern Aces en gezongen met die onwaarschijnlijk mooie stem waarin de echo van Otis Redding doorklinkt. Jack Hustinx, Roel Spanjers, Eric van Dijsseldonk, Fokke de Jong en Roelof Klijn zijn onderhand zo’n strak team dat hen die taak wel is toevertrouwd. Indringende songs als het titelnummer, I’m So Tired, Freedom Ain’t Free of Ain’t No News Like Bad News laten weinig aan de verbeelding over. Ook nu bouwt hij een nummer van zijn in 2009 overleden boezemvriend Stephen Bruton om tot een smachtende ballad: This Old World. Daar word je wel even stil van.
Marcel Haerkens

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »