Menu Sluiten
Luther ‘Guitar Junior’ Johnson

Luther ‘Guitar Junior’ Johnson

Once In A Blue Moon
Crossroads Blues Media
Chicago Blues
Deze inmiddels krasse tachtiger verwierf zijn reputatie vooral in de periode 1972-80, waarin hij als gitarist deel uitmaakte van Muddy Waters’ band. Inmiddels woont hij in Florida, van waaruit hij met zijn zeskoppige Magic Rockers langs het clubcircuit toert. Deze acht live in St. Petersburg, Florida opgenomen songs zijn een staalkaartje van een cluboptreden. Enigszins pretentieloos repertoire met nogal afgekloven songs als C.C. Rider, Hoochie Coochie Man en Fever, alle voorzien van onjuiste composer-credits. Daarnaast enkele zelfgeschreven nummers van eerdere studio-albums. De band begeleidt adequaat, waarbij Chris Royal (gitaar) en Pat Herlehy (sax) geïnspireerd soleren. Het geheel lijkt me vooral bedoeld ter werving van optredens en als herinnering voor hen die zich tijdens een liveavondje met Luther ‘Guitar Junior’ Johnson hebben uitgeleefd.
Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »