Menu Sluiten
Louise Alexandra

Louise Alexandra

Today
LouiseAlexandraMusic.com
Jazz
Normaal is ze wetenschapper, bezig met onderzoek naar de bestrijding van kanker. Maar ze heeft ook nog een andere kant, die van competente jazzzangeres. Onder de naam Louise van Aarsen maakte ze in 2012 het album Destiny, veertien songs die ze opnam onder toezicht van de Amerikaanse zangeres Rebecca Parris. Die was ook betrokken bij haar nieuwe cd Today; de basis van veel tracks was al opgenomen, maar ze overleed plotseling in 2018. Met hulp van anderen (zoals de pianisten Paul McWilliams en Doug Hammer, en zelfs dochter Mae in L.O.V.E) kon dit project worden voltooid. Louise koos een andere achternaam, Try Something New immers, en hanteerde een om en om strategie. Niet alleen persoonlijke stukken; zo koppelde ze de ballads Nature Boy en Everything Must Change, net als Naima en Skylark, en in haar eigen (topstuk) Rewind duikt Moonlight Serenade op.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »