Menu Sluiten
Keb’ Mo’

Keb’ Mo’

Good To Be…
Rounder/Universal
Blues
Vijfvoudig Grammy-winnaar Keb’ Mo’ bracht aanvankelijk akoestische blues, maar inmiddels valt hij moeilijker te categoriseren. Hier dwarrelt de zanger en multi-instrumentalist door diverse stijlen. So Easy is uptempo en lichtvoetig gedragen door zowel akoestische als Wurlitzer piano en Hammond. Sunny And Warm heeft, zoals meer songs op het album ietwat oppervlakkige teksten, terwijl Good Strong Woman en Like Love pure popsongs zijn. The Medicine Man is upbeat akoestische delta blues in de stijl van Mississippi John Hurt, met in de begeleiding een schor klinkende harmonika, resonator gitaar en viool. Gevolgd door de bluesy ballad All Dressed Up, waarin Mo’ sprankelend elektrisch gitaarwerk brengt. Dat etaleert hij wederom in het percussierijke ’62 Chevy, een ode aan zijn turkooise pooierbak. Ruim drie kwartier rootsy American music, barstend van de variatie.
Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »