Menu Sluiten
GA-20

GA-20

Does Hound Dog Taylor
Karma Chief/Konkurrent
blues
De gitaristen Matthew Stubbs (ex-Charlie Musselwhite Band) en Pat Faherty uit Boston begonnen GA-20 (de naam van een oude Gibson versterker) in 2018 als liefhebbers van heavy post-war blues. Ze debuteerden in 2019 met het album Lonely Soul, waarop vier van de tien nummers bluescovers zijn. Op deze opvolger zijn tien van de tien nummers covers, wat logisch is met zo’n titel. Hound Dog Taylor (1915-1975) stond bekend om zijn scheurende elektrische slidegitaarwerk en was een buitenbeentje: hij debuteerde op 56-jarige leeftijd, had zes vingers aan elke hand en was geen virtuoos, maar klonk wèl altijd fantastisch. Hij mocht George Thorogood tot zijn volgelingen rekenen. Vergelijken we de tien covers met de originelen, dan scheurt de gitaar vaak nòg heviger, maar wordt Taylor’s rauwe stemgeluid zelden geëvenaard. Wèl een mooi initiatief, want Taylor mag niet vergeten worden.
Sjeng Stokkink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »