Menu Sluiten
Fay Claassen

Fay Claassen, David Linx & WDR Big Band Cologne

And Still We Sing
Jazzline/Delta/Suburban
Jazz
Met haar vorige album Close To You, net voor de pandemie uitgekomen, leek zangeres Fay Claassen een nieuwe weg in te slaan: louter popsongs uit de jaren zeventig. Haar discografie was tot 2015 voornamelijk gebaseerd op jazz en het standardsong-repertoire, hoewel ze in 2009 met trombonist Ilja Reijngoud The Shakespeare Album maakte. Met het album Luck Child (2016) gaf ze een opmerkelijke verbreding van haar repertoire te zien, met songs van onder anderen Paul Simon, Paul McCartney, Ennio Morricone en Burt Bacharach. De daarop volgende cd Dutch Songbook (2018) ging voort op dat pad. En toen kwam ze met het album Close To You (2020) dat louter popsongs bevatte, liedjes uit de jaren zeventig van onder anderen The Carpenters, Randy Crawford en The Beatles. Zou ze verloren zijn voor het jazzrepertoire? Welnee. Ze kondigde in 2020 ook nog een nieuwe uitdaging aan, een complete cd met Nederlandstalige jazz. Maar Covid19 gooide veel roet in de muzikale maaltijden, Close To You kreeg daardoor veel te weinig aandacht. Maar zie, nu ligt er ineens dit album met de Belgische collega-zanger en componist David Linx, samen met de WDR Big Band onder leiding van Magnus Lindgren, met keien als de trompettisten Wim Both en Ruud Breuls, saxofonist/producer Paul Heller en drummer Hans Dekker. Een breed programma, met songs uit het verleden (In A Sentimental Mood), modern-Europees (Sum It Up van Diederik Wissels, Tackle and Dabble van Thijs van Leer) en eigen werk van Linx (een Frans chanson!), Paul Heller of Fay zelf: Feel The Beat.
Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »